Klimparken & klimbossen

aes klimparken

Klimparken & klimbossen

AES is specialist op het gebied van duurzame in- en outdoorklimparken. In een klim- en avonturenpark van AES beleeft de gast een aantal uitdagingen op hoogte.

Binnen de huidige trends en ontwikkelingen op het gebied van natuurrecreatie en vrije tijd neemt een klimpark een steeds voornamere plaats in. Het klimpark is bij uitstek geschikt in aanvulling op de bestaande toeristische- en recreatieve voorzieningen. Zeker in combinatie met horeca-activiteiten of een camping, recreatie- of bungalowpark kan een klimpark een lucratieve uitbreiding zijn. De doelgroep van het klimpark beperkt zich zeker niet tot de park- of campinggast maar oefent tevens grote aantrekkingskracht uit op de toeristische bezoekers.
In toenemende mate vormt ook de zakelijke markt een interessante doelgroep (incentives/bedrijfsuitjes).

pdf icon
Infosheet - Duurzaam Klimpark

 

Afhankelijk van de specifieke wensen van de opdrachtgever werkt AES samen met internationaal gerenommeerde partners:

 

urban adventures standard 6 ateliers structureCompact klimpark – Avontuur op elke locatie…

Urban Adventure is een (mobiel) klimparcours dat volledig modulair, naar wens kan worden vormgegeven en geplaatst. Er kan gekozen worden voor een tijdelijke opstelling vrijstaand op de grond, of juist voor een permanente constructie. Urban Adventure is op slimme wijze geëngineerd zodat er geen afspanlijnen en allerhande hulpconstructies nodig zijn. Dit veelzijdige product heeft daardoor een overzichtelijke en stoere look. Het volledige parkoers is uitgerust met een continu beveiligingssysteem en is gebruiksklaar voor deelnemers vanaf ±4 jaar (of 1 meter)!

De standaardversie biedt 6 verschillende challenges en beslaat een oppervlak van 4,30 x 11,00 meter en is 4,50 meter hoog. Dit is een ideale opstelling voor bijvoorbeeld family entertainment centra, winkelcentra, bungalow- en vrijetijdsparken, campings, (indoor)speeltuinen, event-locaties, verhuurbedrijven, etc.
Twee personen zetten de structuur in slechts 2 uur op. De volledige constructie is gecertificeerd en voldoet aan alle toepasselijke veiligheidseisen. Op verschillende manieren kan de standaardversie worden uitgebreid: meer stations, tokkelbanen, personalisatie, etc.

De aanschafprijs is absoluut crisisbestendig en bedraagt minder dan € 20.000,= (excl. BTW). Daarbij is nagenoeg alles inbegrepen (oplevering/instructie, klimmateriaal, certificering etc.)

pdf icon
Infosheet - Compact klimpark

 

 

NetCourse – Veilig avontuur zonder additionele beveiliging…

visuel ua netcourse 6m

De Urban Adventure NetCourse is een klimparcourse dat volledig modulair, naar wens kan worden vormgegeven en geplaatst. Er kan gekozen worden voor een stand-alone structuur of geïntegreerd in een concept. De NetCourse is op slimme wijze geëngineerd zodat er geen afspanlijnen en allerhande hulpconstructies nodig zijn. Dit veelzijdige product heeft daardoor een overzichtelijke en stoere look. De veiligheid van de deelnemers wordt gevormd door een netstructuur. Deze zogenaamde Collective Protective Equipment (CPE) maakt het gebruik van een leeflijn en gordel overbodig. Het volledige parkoers is gebruiksklaar voor deelnemers vanaf ±4 jaar (of 1 meter) zonder gebruik van additionele beveiliging!

NetCourse is een ideale opstelling voor bijvoorbeeld family entertainment centra, winkelcentra, bungalow- en vrijetijdsparken, campings, (indoor)speeltuinen, event-locaties waarbij de personele inzet tot een minimum wordt beperkt.
De volledige constructie is gecertificeerd en voldoet aan alle toepasselijke veiligheidseisen. Op verschillende manieren kan de standaardversie worden uitgebreid: meer stations, tokkelbanen, personalisatie, etc.

pdf icon
Infosheet - NetCourse

 

 

 

Beveiligingssystemen

speedrunnerZogenaamde continue zekeringssystemen hebben een ware revolutie op gang gebracht binnen het recreatieve gebruik van adventure parcoursen. Door toepassing van de nieuwste technieken en innovaties wordt maximale veiligheid van de deelnemers gewaarborgd.

Vanaf het startpunt worden de deelnemers met hun leeflijn via een speciale veiligheidsklem aan een continue beveiligingssysteem vastgemaakt. Tot aan het einde van het parcours hoeft de leeflijn nergens losgekoppeld te worden. Zogenaamde Smart Self Belay systemen maken het mogelijk om (jonge) gasten volledig veilig en zelfstandig te laten klimmen. Bij deze systemen communiceren op slimme wijze de de karabiners van het zekersysteem met elkaar zodat steeds maar één karabiner open kan. De gasten zijn altijd gezekerd en kunnen onbezorgd op persoonlijke ontdekkingstocht gaan. Dit verhoogt de belevingswaarde aanzienlijk.

Deze, veelal gepatenteerde veiligheidssystemen maken het mogelijk om een groot aantal deelnemers tegelijkertijd op een veilige manier actief te laten zijn onder minimale supervisie.

Afhankelijk van de specifieke toepassing en wensen bied AES o.a. de volgende systemen aan:

 

aes onderhoud inspectie

Onderhoud & Inspecties

Hoe veilig zijn uw installaties en equipment?

Touwparkoersen, abseilplatforms, tokkelbanen, adventure torens, klimwanden... In Nederland verschijnen steeds meer avontuurlijke voorzieningen. Outdoorbedrijven, partycentra, evenementenbureaus, klimhallen maar ook  scholen, opleidingsinstituten, defensie en hulpdiensten investeren steeds vaker in "adventure equipment". Dit wordt vaak geleverd door bekende fabrikanten, maar even vaak wordt er in eigen beheer iets ontworpen en gebouwd.

Heeft u bij dit alles ook eens gedacht om een geschikt inspectie- en onderhoudscontract voor uw faciliteit af te sluiten? Want bedenk dat elk adventure equipment eigenlijk (minimaal) één keer per jaar een technische check door een deskundige partij nodig heeft. Verder zult u de laatste tijd ongetwijfeld gemerkt hebben dat bijvoorbeeld verzekeringen expliciet navraag doen naar de deugdelijkheid van gebruikte installaties en toestellen. Tenslotte zijn er bepaalde wettelijke kaders (o.a. Arbo-wet) die enige vorm van inspectie en onderhoud verplicht stellen!

Kortom, aanschaf van adventure equipment is slechts één kant van de zaak. Reguliere inspectie en onderhoud is bitter noodzakelijk. AES kan u van dienst zijn!

onderhoudpdf icon
Infosheet - Inspectie & Onderhoud