Bungy Katapult

aes bungy katapult

Bungy Katapult

Sensationele beleving van acceleratie en hoogte.

Het sensationele gevoel van enorme versnelling en hoogte, totale gewichtloosheid op het hoogste punt, gevolgd door een kort gevoel van vallen tijdens de eerste “afdaling”.

De totale ervaring is indrukwekkend, maar niet beangstigend.

 

aes bungy katapult3De “lancering”

De deelnemer wordt d.m.v. een speciale veiligheidsgordel door een deskundig instructeur via een karabiner aan een grondanker vastgehaakt. Aan weerszijden is het harnas verbonden met elastische koorden die weer verbonden zijn met de elektrische lier zijn. Het elastiek wordt opgespannen, de instructeur trekt de verbindingskarabiner los en de deelnemer wordt “gelanceerd” tot een hoogte van maximaal 20 meter in 1½ seconde met een kracht van 3,5G!

pdf icon
sheet bungy katapult

 

Bungy Katapult Trailer

Snellere installatie:
Dit is een 2-assige aanhangwagen met een gewicht van 1.800 kg, totale lengte van  7.30 m en 2.30 m breed. De hoogte is 1,60 m met de palen bovenop geplaatst.

De stabilisatie van de trailer gebeurt met de hand. In het midden met 4 poten en 6 additionele rondom. Stabiliseren van de aanhanger neemt ongeveer 10 minuten in beslag.
De rest van de montage bestaat uit het oprichten van de palen. Totale assemblage duurt 1 uur en 15 minuten met 2 operators.

pdf icon
sheet katapult trailer

 

bungy sur remorque2a   bungy sur remorque3a   bungy sur remorque4a

 


Maxi Bungy

maxi bungyDe Maxi Bungy is een budgetvriendelijk concept dat kan worden gerealiseerd tussen 2 bestaande bomen.

Als alleenstaande attractie of complementair aan een bestaande activiteit (bijv. een klimpark) is de Maxi Bungy is een avontuurlijk en spectaculair element.
Om voldoende uitdaging te bieden dient een minimale hoogte van 12 meter en een maximum van 20 meter voorhanden te zijn. Tussen 14 en 16 meter is de ideale hoogte (dit om technische redenen en functionaliteit).
Een geschikte site voor het installeren van een Maxi Bungy heeft 2 bomen op voldoende afstand van elkaar en van voldoende diameter om de vereiste krachten te kunnen weerstaan. De afstand tussen twee bomen bepaald de hoogte van de Maxi Bungy. Als vuistregel geld: de hoogte is gelijk aan de breedte (met een tolerantie van 10%). Ook dient er plaats te zijn voor het installeren van de lier. De lier wordt geïnstalleerd op dezelfde afstand als de afstand tussen de twee geselecteerde bomen.

pdf icon
sheet maxi bungy